Los vlees

Staat uw gewenste stuk vlees er niet tussen? 

Neem contact op voor de mogelijkheden

Spronkburgers: De favoriet van iedereen!

Picanha: Een topper voor op de BBQ!

Biefstuk

Biefstuk is een mager en mals stukje vlees. Het behoort tot een van de meest geliefde vleessoorten.

Kogelbiefstuk

De kogel is een stuk dat vastzit aan de bovenbil. De bovenbil is het magerste deel in de bil. Kogelbiefstuk is nóg malser dan biefstuk.

Entrecote

Entrecote wordt gesneden van de dunne lende. Deze loopt langs een groot gedeelte van de rug. Entrecote is mager vlees met een vetrand.

Waar zit mijn stuk vlees?

Ook benieuwd waar de veschillende stukken vlees van een dikbil vandaan komen? Voor vragen kunt u altijd bellen, of op zaterdag van 11:00 – 16:00 terecht in onze winkel, waar de boerin al je vragen kunt beantwoorden.

Dikke riblap

Dit is prima vlees voor bijvoorbeeld een ragout. Het is heel mals stoofvlees.

Fijne riblap

De fijne riblap heeft vaak nog een randje vet. Ook dit is heerlijk stoofvlees, maar hij wordt ook gebruikt om te bakken of grillen

Bieflappen

Ook wel baklappen. Dit is een mager stuk rundvlees. Kort om en om bakken is het lekkerst. Kan ook rosé gegeten worden.

Doorregen lappen

Dit is een ideaal stuk stoofvlees. Het heeft op een laag vuur wel een langere bereidingstijd.

Magere lappen

Dit vlees wordt gesneden van de dikke delen van de schouder. Het vlees heeft een relatief korte bereidingstijd. Het is zowel lekker om te braden als stoven.

Rosbief

Rosbief wordt voornamelijk gesneden van  de bil van de muis. Het is een heerlijk braadstuk voor op tafel.

Rollade

Een rollade is een feestelijk stuk vlees. Wij hebben de rollade al geknoopt en gekruid. De rollade is perfect voor braden, maar ook voor stoven.

Poulet

Poulet wordt gesneden van de borst en voorschouder. Het is ideaal vlees voor de soep, maar het is ook heerlijk in de wok.

Gehakt

Gehakt is gemalen vlees. Het is misschien wel het meest gegeten vlees in Nederland. Daarom zit er ook gehakt in onze vleespakketten. Uiteraard is ons gehakt ook los verkrijgbaar. Er zijn eindeloze heerlijke gerechten te bereiden met gehakt.

 

Woensdag gehaktdag

Even een leuk weetje tussendoor! Tot ver in de 20e eeuw was vlees een luxe die voor veel mensen beperkt bleef tot de zondag. Halverwege de week was er dan woensdag gehaktdag. Dit kwam door de beschikbaarheid van, relatief goedkoop, gehakt op deze dag. Op maandag werd er geslacht, op dinsdag werden de dieren uitgebeend, en op woensdag ging het restvlees van het uitbenen in de verkoop.

 

Schnitzel

Schnitzel is een dun stuk vlees, gesneden van de platte bil. Het vlees is heerlijk om te braden of te paneren zoals de welbekende wiener schnitzel.

Sucade lappen

Sucadelapjes zijn gesneden van de schouder. Er loopt een peesje door het vlees. De sucadelap dankt zijn naam aan zijn typische smaak en structuur. Het is een bijzonder smakelijk stukje stoofvlees.

Ossenworst

Ossenworst is een gemalen en gekruide delicatesse wat heerlijk smaakt op je toastje of boterham (wordt rauw gegeten).

Schenkel

De schenkel komt van de poot van een rund. Het bestaat uit een vleesdeel en een mergdeel. Het wordt meestal gebruikt om soep of bouillon van te maken.

Staart

Staart heeft een goede bereiding nodig. De meest klassieke bereiding is de bekende ossenstaartsoep.

Contact

Mail ons:

dejaspronk-c@telfort.nl

 

Bel ons:

06 – 43 81 37 73 (Jan)

06 – 43 20 21 24 (Jan-Willem)

06 – 47 21 64 03 (Désirée)

Adres

Laan van oud Raadwijk 6-8

2381 EW Zoeterwoude

Openingstijden winkel

Zaterdag: 11:00 – 16:00 uur

Overige dagen op afspraak