Spronk houdt van zijn dieren, daarom zorgen we goed voor ze!

Onze dieren

 • Jong vee

  Op ons bedrijf worden de kalveren met de emmer groot gebracht, eerst komen ze in eenlingboxjes voor de belangrijkste eerste zorg, daarna tot ong. 10 weken ( de periode waarin ze melk krijgen ) in een groep van een stuk of vier. Hierna gaan ze in groepen van ongeveer 10 á 12 stuks en krijgen ze uitsluitend kracht-en ruwvoer. De vrouwelijke dieren worden gehouden voor de fokkerij en de mannelijke dieren worden gehouden tot ong. 2 jaar.
 • Stieren

  Na hun jeugdperiode van ong. 18 maanden waarin de dieren ontwikkelen en ook nog buiten kunnen lopen, worden de dieren ondergebracht in strohokken en worden ze langzaam maar zeker afgemest tot ze slachtrijp zijn. Dit wordt meestal bereikt rond een leeftijd van ong. 2 jaar zodat ze op het gebied van leeftijd, als op het gebied van bevleesdheid een mooie volle smaak hebben ontwikkeld.

 • Melkkoeien

  Het aangehouden vrouwelijke jongvee komt na het kalven terecht in de melkerij. Wij streven ernaar de dieren 2 a 3 maal te laten kalven zodat ze voor voldoende nageslacht kunnen zorgen, en bovendien kunnen uitgroeien tot mooie zware volwassen dieren.

 • Fokschapen

  Op ons bedrijf loopt een koppel schapen van het Nederlands Bonte Schaap. Naast dat deze schapen prima zijn om in de wintermaanden het weiland bij te houden, worden ze gehouden voor de fokkerij.

 • Paarden

  Naast onze pensionstal hebben we ook een aantal eigen paarden op het bedrijf, welke hobbymatig op wedstrijden worden uitgebracht. Ook fokken wij regelmatig een veulentje die dan weer kan uitgroeien tot een mooi recreatie-sportpaard.

 

 

Puur rundvleesDemoVleesveehouderij Spronk
  • Contact info

   Laan van oud Raadwijk 6-8
   2381 EW Zoeterwoude

   tel: 06 - 43 81 37 73 (Jan) 
   tel: 06 - 43 20 21 24 (Jan Willem)
   mail: dejaspronk-c@telfort.nl

   Follow us 

   facebook 

    

  • OPENINSGTIJDEN WINKEL

   Vanaf 1 januari 2016 gelden de volgende tijden
   Zaterdag: 11.00 - 16.00 uur
   Buiten openingstijden, na telefonische afspraak
   06 - 43 81 37 73 | 06 - 47 21 64 03

   KDRlogo 150x150